Thema

We mogen dankbaar terug zien op de Mannendag Delft die op 5 november in Delfgauw werd gehouden. Sprekers Gert Hutten en Arie de Rover verzorgden indrukwekkende lezingen over ‘Geluk’.


Sprekers

Gert Hutten

Gert Hutten

Opnamen Gert Hutten Mannendag Delft 2022
Opname
Gert Hutten
MD 2022
(82,4MB)

Gert trapte af met ‘Hoe wordt je gelukkig?’. De bron van je geluk is je hart, daar wordt je geraakt, dat is waar de pijn zit. Hoe vaak zijn we bezig met ons hart? In de Bergrede zegt Jezus ‘Gelukkig ben je … als je barmhartig bent.’ In Ex.34 zegt God ‘Ik ben de God Die barmhartig, liefdevol, trouw en genadig is’. Via barmhartigheid van God, barmhartigheid voor jezelf en barmhartigheid van de ander brengt Gert het thema steeds dichter bij ons persoonlijk ….

Arie de Rover

Arie de Rover

 
Opname Arie de Rover Mannendag Delft 2022
Opname
Arie de Rover
MD 2022
(80,7 MB)

Arie vervolgde met ‘Hoe blijf je gelukkig?’. Hij zet ons voor de spiegel van onze tijd. Laten we ons, in onze zoektocht naar onze identiteit, leiden door de neoliberale gedachten dat we zelf verantwoordelijk zijn voor ons eigen geluk? Altijd presteren en op zoek naar beter, sneller, efficiënter, goedkoper, etc. We moeten immers winnaars zijn. Wat brengt ons dat? Angst voor/om te falen, verlies van status, geld en rijkdom, onzekerheid. Arie wijst ons op God die zegt ‘dwaas, leun niet op schatten van jezelf, maar ….. 

 

Reacties van deelnemers:

“Ik kom er altijd beter vandaan”.

“Geweldig om de eenheid tussen mannen van verschillende kerken te ervaren”.

“En ik maar denken dat ik de enige was die daar mee zat”.

Contactgegevens:

CMD Contact
p/a Rosa Manuslaan 25
2464 DP Pijnacker
E: info@mannendagdelft.nl
T: 06 – 23 95 72 92

Copyright © 2023 CM Delfland