Beschrijving

Thema

Samen Volharden

Er wordt veel aan teambuilding gedaan om leden van teams aan het begin van projecten klaar te stomen om targets te halen.

Belangrijk? Zeker! Immers, je leert de mensen kennen en maakt afspraken over het werk. Je legt relaties …. alhoewel, is dat zo? Zijn dat ‘relaties‘?

Wat zijn dat eigenlijk, relaties? Wat is specifiek aan een relatie; Wat doet een relatie met je; Wanneer is een relatie eigenlijk vruchtbaar en betrouwbaar; Hoe lang duurt het om een relatie te bouwen, wanneer kun je erop bouwen?

Kun je in een relatie ook tegenslag en verdriet delen? Hoe belangrijk is het om een betrouwbare relatie, een vriend, te hebben? Wat is een vriend?

Mensen houden zich graag aan elkaar vast, ook mannen. Er zijn maar weinig mannen die alleen kunnen overleven. Dat geldt ook voor gelovige mannen. Ook zij hebben elkaar nodig, immers zij weten dat ze leven in duisternis maar zij weten ook van licht. Die twee kunnen in het leven van mannen flink wat spanning geven!

In dat soort gevallen, en die beperken zich niet tot incidenten, is het maar wat belangrijk dat je een paar broeders om je hebt waar je vertrouwd mee kunt sparren. Juist dan zijn relaties belangrijk om samen te volharden.

Het thema Samen volharden wordt ingeleid door Jan Pool en Gert Hutten. Daar zijn we als comite erg blij mee!

Sprekers

Jan Pool

Jan Pool

Jan Pool (1954) is geboren in Den Helder. Studeerde en praktiseerde fysiotherapie in Amsterdam (1978-1989).

Hij heeft daar als existentialist You only live once (YOLO) geleefd en het bestaan van God ontkend. Het leuke leven met drank en vrouwen bracht hem ook een etterend gevoel van zinloosheid. Door een rolstoel-patiente heeft hij God leren kennen, zijn leven 180 graden omgegooid, en zich uiteindelijk bekeerd!

Is getrouwd met Marijke, en hebben samen vier kinderen.

In een periode van gelijktijdig leiden van twee evangelische gemeenten in Amsterdam is Jan door een heftige burn-out gepakt, met onder andere nachtelijke angst- en paniekaanvallen. God leek hem heel ver weg, maar hij leerde in die periode wel om Hem te vertrouwen.

Jan spreekt veelvuldig op conferenties. Zijn onderwerpen gaan vaak over ‘helden’. Want de wereld heeft mannen nodig die vechten voor hun vrouwen en kinderen, voor reinheid en heiligheid.

Zijn eigen site, hrtlink.nl. Boeken van zijn hand o.a. “Help, ik ben een man”, “Buitensporige genade” en “Leven onder invloed”.

Een recent optreden van Jan, vind je op Awake Revival 2017, Almelo.

Opnamen Jan Pool
Opname
Jan Pool
MD 2018
(122 MB)

Over ‘Samen’

 

Gert Hutten

Gert Hutten

Gert Hutten (1971) was predikant in GKV Franeker vanaf 1998, en sinds 2005 die van de Koepelkerk, Arnhem.

Per 2015 is Gert daarnaast algemeen directeur van stichting Tot Heil des Volks (Amsterdam, thdv.nl), een organisatie die zich o.a. inzet voor verslaafden, daklozen, kinderen in armoede en prostituees.

Volg Gert op Twitter en LinkedIn.

Boeken van hem zijn o.a. “Verrast door de Geest” en “Zo Verandert God Jou”.

Een video boodschap van Gert Hutten vind je bijvoorbeeld bij THDV, 2014.

Een interview met Gert Hutten in tv-programma Andries, EO 2013.

 

Opname Gert Hutten
Opname
Gert Hutten
MD 2018
(131 MB)

Over ‘Volharden’

(131 MB)
 

Reacties van deelnemers:

“Ik kom er altijd beter vandaan”.

“Geweldig om de eenheid tussen mannen van verschillende kerken te ervaren”.

“En ik maar denken dat ik de enige was die daar mee zat”.

Contactgegevens:

CMD Contact
p/a Rosa Manuslaan 25
2464 DP Pijnacker
E: info@mannendagdelft.nl
T: 06 – 23 95 72 92

Copyright © 2023 CM Delfland